Som første type av Star-Lifter rekken har Sennebogen til Bauma 2019 oppgradert type 5500 til en maksimal løfte-kapasitet på 200 tonn og sammen med avgasstrinn 5 presenteres denne nå som serie G på markedet. Type 5500 G blir fremtidig tilgjengelig i 2 varianter, med maksimal kapasitet på enten 180 eller 200 tonn.

Som Beltekran for bygge-industrien og utleievirksomhet har Sennebogen 5500 vist sin styrke over flere år. Kranen benyttes til flere behov, f.eks. løfteoppgaver ved montasje av større elementer, eller for logistikk-oppgaver. For dette er kriterier som fleksibilitet, god løftekapasitet, robuste vinsjer og kraftig fremdrift utslagsgivende. Med mer enn 67 års erfaring innen konstruksjon og utvikling har Sennebogen tilpasset sin 180 tonns beltekran – type 5500G – og tilpasset kravene i Avgassnivå 5. Med denne tilpasningen i løftekapasitet og motorgenerasjon, samt Maxcab førerkabin, starter serie G på markedet.

Sikkert løftearbeid til 200 tonn og enkel transport

Den nye 5500 beltekran kommer med kraftig 283 kW dieselmotor og avgasstrinn 5 som driver de driftssikre 160 kN vinsjene. Med det robuste StarLifter belteunderstellet står ikke kranen kun sikkert, men kan også kjøres på beltene med last i kroken. Med nyutviklet og forsterket bom og større motvekt er løftekapasiteten økt med 15 til 50 prosent, avhengig av bomkonfigurasjon. Dermed gir den nye 5500G våre kunder enda større bruksmuligheter.

En modulær bomkonstruksjon gjør det mulig med tallrike rigg-alternativer med lengder inntil 104 meter inklusive jibb. For transport demonteres belteverk enkelt og bredden for transport blir da kun 3,0 meter. Samtlige øvrige komponenter er designet slik at de passer inn i containere eller på en lastebil.

Takket være Sennebogens selvmonterings-system gjøres kranen klar for innsats på kort tid.